Logo 100 Absolut Artists

Consuma Responsabil

Logo 100 Absolut Artists
FULL TONES

FULL TONES

Băieții care alcătuiesc Full Tones s-au întâlnit în Constanța, unde există un proiect muzical numit Highschool Band, prin intermediul căruia majoritatea trupelor de adolescenți intră în contact cu tot ce înseamnă meseria, adică profesori de muzică, studio (Crossover Sound Studio) și săli de repetiții de calitate. Primii care au intrat în proiect au fost Andrei Vendura (tobe) și Matei Blaga (chitara/voce), care în anul 2012 erau parte din trupa Fade Escape, și Alex Mihacea (chitară), ce activa în anul 2013 în trupa Overflow. În 2015, solista Erika Isaak a creat un band de acompaniament, și atunci Cătălin Dumitrache (bass) s-a prezentat la Crossover Sound Studio și a luat audiția pentru respectiva trupă. Ceva mai târziu, în 2016, Andrei Vendura a decis că este momentul să creeze propria trupă, și astfel a luat naștere Full Tones, cu ceilalți membri alăturându-se pe parcurs. Cum se cunoșteau și erau deja prieteni, din acel moment totul a decurs foarte simplu și natural, spun ei. Și povestesc despre muzica pe care o fac, cum merge procesul creativ, cum se simte scena și ce să așteptăm de la ei.

Cum decurge pentru voi, ca trupă, procesul prin care ajungeți la o piesă? Cum arată, pus în puține cuvinte, drumul parcurs de la idee la piesa finală?

Plecând de la ideea că fiecare generație merită muzica sa, la noi în trupă partea de creație este întotdeauna tratată cu responsabilitate maximă. Combinăm multe stiluri și legăm ideile, lucrând în echipă și ascultând cât mai multe păreri. Astfel, o idee de piesă ajunge până la urmă să nu mai semene deloc cu propunerea inițială, iar la final fiecare membru al trupei are satisfacția că a participat cu ceva în actul creației artistice.

Cum vă simțiți când vă lăsați muzica în văzul și auzul lumii? Ce așteptări aveți în acel moment de la publicul vostru?

Scena dă dependență și senzația pe care o simțim în momentul în care performăm în fața publicului este cu adevărat incredibilă. Foarte important pentru noi este schimbul de energie în relația band - audiență, iar momentul în care oamenii pentru care cânți îți știu piesele și cântă cu tine, constituie un plus de motivație pentru a face compoziții din ce în ce mai bune.

Ar putea muzica voastră să ajute pe cineva? V-ar plăcea? Vă gândiți vreodată la asta?

Am participat activ în campania „Music For Autism“, am donat încasările unui concert pentru victimele din Colectiv, am dat concerte în scop caritabil, am colaborat cu Inspectoratul Școlar Județean și mereu vom ajuta, ori de câte ori va fi nevoie. Dorim să organizăm un concert pentru sensibilizarea jandarmilor.

Cum v-ar plăcea să se gândească publicul vostru la voi? Trupa aia care…

.... dă totul pe scenă.

Aveți obsesii muzicale? Puteți să îmi ziceți câteva? Se reflectă ele în vreun fel în muzica pe care o faceți?

Avem modele, atât formații, cât și personalități din domeniul muzicii. Tom Morello, Chris Cornell, Linkin Park, Audioslave, Nothing But Thieves, Portugal.The Man, Highly Suspect, Royal Blood, If These Trees Could Talk, The Pineapple Thief, Porcupine Tree, At the Drive-In, Aurora, Nothing More, Tame Impala, William Orbit, Jeff Buckley, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Jeff Beck, John 5, Nick Cave, Alter Bridge, Arctic Monkeys, Thrice, Alice in Chains, The XX, Panic! at the Disco, Radiohead, Alt-J, Parov Stelar, Red Sun Rising, U2, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Gorillaz, Soundgarden, Kensington, Kasabian, Muse, Led Zeppelin, Guns N'Roses, Morcheeba, Aphex Twin, Moby, Massive Attack, Interpol, London Grammar, Saint Germain, Incubus, Karnivool, Tool, Nirvana, Badflower, Foo Fighters, Frank Carter & The Rattlesnakes etc.

Iar pe plan local: Robin and the Backstabbers, OCS, Vița de Vie, Kryptonite Sparks, Alternosfera, E-Mantra, Reason Andu, Artanu.

Totul se reflectă, fie că vrem sau nu. Ne plac și încercăm să evităm anumite similitudini, tocmai ca să ne putem crea propriul stil, propriul drum, deși mereu oamenii ne vor compara cu alte trupe.

Într-o lume ideală, unde v-ar plăcea să cântați și cu cine? O colaborare de vis.

Ideal ar fi să colaborăm bine între noi și să rămânem o familie, asemeni celor din The Rolling Stones, în aceeași formulă cât mai multe decenii.

Dacă ar fi să faceți o singură piesă care să transmită un singur mesaj, care ar fi acela și cum ar suna piesa aia?

„Verde Nestins“, și veți vedea cum sună în cel mai scurt timp posibil.